RECEPT FRÅN

Två sorters grillspett: lamm och halloumiost
Perfekta bjudmaten eftersom kött, ost och grönsaker marineras och träs upp på spett i god tid före grillning.
Av Caroline Hofberg. Foto: Ove Lindfors
Extra tid: 120 minuter
Tillagningstid: 45 minuter
Tillagningstid: 45 minuter
6 portioner
Du behöver
- 600 g benfri lammstek
- 500 g halloumi
- 2 st aubergine mindre
- 2 st gröna paprikor
- 2 st rödlökar
- salt
- nymald peppar
- 1.5 dl olivolja
- 1.5 tsk sambal oelek
- rivet skal och saft av 1 citron
- 4 st rivna vitlöksklyftor
- 3 msk tomatpuré
- 1 msk spiskummin
- 2 msk oregano
- salt
- peppar
Grillspett
Marinad
Gör så här
1
Blanda ingredienserna till marinaden. Dela upp den i tre skålar.
2
Skär lamm, halloumi och aubergine i mindre kuber, cirka 2x2 centimeter.
3
Marinera i separata skålar, minst 2 timmar men gärna längre.
4
Skär paprikan i bitar och löken i klyftor.
5
Om du använder grillspett av trä, lägg dem i blöt i kallt vatten en stund så bränns de inte så lätt.
6
Varva på spett: lamm, paprika och lök.
7
Varva på vegospetten: halloumi, paprika, aubergine och lök.
8
Grilla spetten runt om över glöd.
9
Krydda med salt och peppar.