RECEPT FRÅN IK

Två sorters grillspett: lamm och halloumiost

Perfekta bjudmaten eftersom kött, ost och grönsaker marineras och träs upp på spett i god tid före grillning.

Av . Foto: Ove Lindfors

Extra tid: 120 minuter
Tillagningstid: 45 minuter
6 portioner

Du behöver

    Grillspett

  • 600 g benfri lammstek
  • 500 g halloumi
  • 2 st aubergine mindre
  • 2 st gröna paprikor
  • 2 st rödlökar
  • salt
  • nymald peppar
  • Marinad

  • 1.5 dl olivolja
  • 1.5 tsk sambal oelek
  • rivet skal och saft av 1 citron
  • 4 st rivna vitlöksklyftor
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 msk spiskummin
  • 2 msk oregano
  • salt
  • peppar

Gör så här

1

Blanda ingredienserna till marinaden. Dela upp den i tre skålar.

2

Skär lamm, halloumi och aubergine i mindre kuber, cirka 2x2 centimeter.

3

Marinera i separata skålar, minst 2 timmar men gärna längre.

4

Skär paprikan i bitar och löken i klyftor.

5

Om du använder grillspett av trä, lägg dem i blöt i kallt vatten en stund så bränns de inte så lätt.

6

Varva på spett: lamm, paprika och lök.

7

Varva på vegospetten: halloumi, paprika, aubergine och lök.

8

Grilla spetten runt om över glöd.

9

Krydda med salt och peppar.


Recept // Fler benfri lammstekrecept