Du behöver
- 8 skiva lantbröd rostat
- 1.5 dl ranch dressing eller Felix Salladsdressing
- 0.5 st isbergssallad finstrimlat
- 20 skiva kalkonbröst rökt
- 8 skiva emmentalerost
- 1 st avokado i skivor med citron
- 2 st bifftomat i skivor
- 0.5 st rödlök skivad
- salt
- svartpeppar nymalen
Gör så här
1
1. Bred salladsdressing över fyra brödskivor.
2
2. Fördela salladsstrimlor, kalkonbröst, ost, avokado, tomatskivor och rödlök över.
3
3. Salta och peppra. Lägg på resten av brödskivorna och tryck till.
4
4. Dela smörgåsarna rakt över. Sätt gärna en tandpetare i så de håller ihop.
Detta är ett av de recept som Annelie Wayman bjöd på i Hemma bäst nr 8/2001.