Du behöver
- 1 dl sesamfrön
- 1 dl solrosfrön
- 1 dl pumpafrön
- 0.5 dl linfrön krossade
- 2 dl vetemjöl special (eller dinkel)
- 0.5 tsk salt
- 0.5 dl solrosolja
- 2 dl vatten
- 1.5 tsk flingsalt
Gör så här
1
Sätt ugnen på 150 grader, helst varmluft. Blanda alla ingredienser utom flingsalt till en jämn smet, låt stå och svälla 5 minuter. Pappra två bakplåtar.
2
Bred ut hälften av smeten jämnt på varje plåt, omkring 25 x 30 cm. Använd slickepott och undvik hål i smeten. Smula över flingsalt och grädda i ugnens mellersta respektive nedre del 50–60 minuter. Byt plats på plåtarna efter halva tiden.
3
Låt svalna oövertäckt och bryt försiktigt brödet till lagom bitar. Förvara i tät burk.
Tips! För glutenfritt knäcke ersätt vetemjölet med bovetemjöl, samma volym.