Du behöver
- 100 g färskost naturell av philadelphiatyp
- 1 msk majonnäs
- 0.5 st lime saften
- 1.5 tsk sambal oelek
- 1 dl koriander grovt hackad + lite extra till servering
- salt svartpeppar
- 1 st äpple litet fast
- 200 g skalade räkor (ca 3 dl)
- 4 st tunnbröd små runda
- 4 st salladsblad stora mjuka (t ex huvudsallad)
- 1 st morot
- ärtskott
Gör så här
1
Blanda färskost, majonnäs, pressad lime, sambal oelek och hackad koriander. Smaka av med salt och peppar.
2
Skala och kärna ur äpplet och tärna det fint. Vänd ner äpple och räkor i krämen och låt stå svalt till servering.
3
Skala moroten och strimla den fint eller hyvla den i remsor. Gör en strut av tunnbrödet och lägg ett salladsblad i som förhindrar att fyllningen rinner ut i botten.
4
Lägg lite ärtskott och morot längs kanten och fyll sedan på generöst med räkröra. Toppa med lite extra koriander.
Packtips! Strutarna packas bäst ståendes i en hög burk eller ask med lite smörpapper runt som håller dem på plats. Ta gärna med gafflar och servetter!