Tunnbrödsäpplen med valnötsglass och karamell

Du behöver 4 st tunnbröd eller tortillabröd 4 st äpplen 100 g smör mjukt 100 g strösocker valnötsglass (t ex Mövenpick) Karamellsås: 200 g strösocker...


4 portioner

Du behöver

  • 4 st tunnbröd eller tortillabröd
  • 4 st äpplen
  • 100 g smör mjukt
  • 100 g strösocker
  • valnötsglass (t ex Mövenpick)

Karamellsås:

200 g strösocker
0.5 dl vatten
0.5 dl citronsaft

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Skär brödet i 8 rektanglar. Kärna ur äpplena, men behåll skalet på. Skär dem i tunna skivor. Blanda smör och socker. Pensla 4 brödrektanglar med blandningen. Bred ut äppelskivorna på brödet och pensla även dem. Täck med de resterande 4 rektanglarna. Pensla. Sätt in tunnbrödsäpplena i ugnen på en papprad plåt. Grädda i 10-15 minuter eller tills sockret har stelnat. Koka ihop ingredienserna till karamellsåsen tills sockret har karamelliserat sig och fått lagom färg och konsistens. Var försiktig så att det inte bränns vid. Servera med en kula glass och ringla över karamellsås.


Kommentar:
Receptet kommer från Ingemar Lyxell, krögare på göteborgskrogen 28+

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top