Tunna revbensspjäll

Du behöver 2 kg revebensspjäll salt 2 msk citronpeppar 2 msk torkad timjan 1 dl honung smält svartpeppar från kvarnen Gör så här Salta och...


8 portioner

Du behöver

  • 2 kg revebensspjäll
  • salt
  • 2 msk citronpeppar
  • 2 msk torkad timjan
  • 1 dl honung smält
  • svartpeppar från kvarnen

Gör så här

Salta och krydda spjällen, avsluta med att ringla över honungen. Baka i 200 grader i ugn minst 35 minuter. Kontrollera med termometer att spjällen har minst 68 graders innertemperatur.


Kommentar:
Årets Kock, Andreas Hedlund, bjuder på ett julbord för 8 personer. Om revbensspjällen säger han: Katalin Varga i Uppsala är en av de roligaste arbetsgivare jag haft. Hennes största svaghet är citronpeppar, men här på hennes populära revbensspjäll funkar det bra. 1 starka, men sötman från honungen bryter fint.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top