Du behöver
- 125 g hallon färska eller frysta
- 125 g blåbär färska eller frysta (vanliga blåbär, inte amerikanska)
- 0.75 dl strösocker
- 0.5 st lime det yttersta finrivna skalet
- 10 st mandelbiscotti
Yoghurtgrädde
2.5 dl vispgrädde
1.5 dl turkisk yoghurt
0.5 dl florsocker
Garnering
hallon och blåbär
mynta
Gör så här
Börja med drottningsylten. Blanda hallon, blåbär och socker i en kastrull och låt det småputtra i 5 minuter. Ta av från värmen och låt sylten kallna. Rör ner limeskalet.
Bryt eller krossa mandel-skorporna i mindre bitar.
Vispa grädden och blanda den försiktigt med yoghurt och siktat florsocker.
Varva drottningsylt, biscotti-smulor och yoghurtgrädde i fyra glas.
Garnera med hallon, blåbär och färsk mynta.
Trifle, det vill säga en blandning av frukt eller bär, grädde och skorpor
eller sockerkaka som serveras i glas är alltid gott och uppskattat. Pröva
den här med bär och lime!