Tre sorters crostini

Du behöver 0 skiva bröd av dagsgammalt 2 st vitlöksklyftor halverade jungfruolja 4.5 st parmaskinka tunna, skivor 2.5 st fikon färska Olivpasta: 2 dl oliver...


6 portioner

Du behöver

  • 0 skiva bröd av dagsgammalt
  • 2 st vitlöksklyftor halverade
  • jungfruolja
  • 4.5 st parmaskinka tunna, skivor
  • 2.5 st fikon färska

Olivpasta:

2 dl oliver urkärnade svarta
2 st vitlöksklyftor
2 msk jungfruolja
gourmetsalt en nypa

Rostade paprikor:

1.5 st röda paprikor
gourmetsalt
3.5 st vitlöksklyftor
peppar nymalen
basilika
jungfruolja

Gör så här

1
Använd 2 dagar gammalt bröd. Rosta det och skär det i lagom stora munsbitar. Droppa några av skivorna med god olivolja och lägg lufttorkad skinka på. Lägg på några klyftor färska fikon.

2
Kör ingredienserna till olivpastan i mixer eller matberedare och bred den på några rostade brödskivor.

3
Sätt ugnen på grillvärme. Rosta paprikorna på en plåt högt upp i ugnen tills de är mjuka och skalet är bubbligt och brunt. Lägg dem i en plastpåse, slut till och låt ligga en stund. Sedan är det lätt att dra skalet av paprikorna. Dela och kärna ur dem och skär fruktköttet i bitar. Droppa olja på brödet, lägg på paprikabitar och strö över lite finhackad vitlök. Mal peppar över, garnera med lite hackad basilika och lägg dem på fatet med de andra crostini.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top