trattkantarellsoppa med morötter och persilja

Du behöver 1–1 1/2 liter trattkantareller 1 tsk salt 3 msk smör 1/2 dl vetemjöl eller majsenamjöl 1/2 liter mjölk 1 liter hönsbuljong (3 tärningar...

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1–1 1/2 liter trattkantareller
  • 1 tsk salt
  • 3 msk smör
  • 1/2 dl vetemjöl eller majsenamjöl
  • 1/2 liter mjölk
  • 1 liter hönsbuljong (3 tärningar och vatten)
  • 3 dl hackade morötter
  • 1 klick smör
  • hackad persilja

Gör så här

1
Skär trattkantarellerna ganska fint. Lägg dem i en kastrull tillsammans med salt, ställ på varm platta så de släpper vätska, koka nästan torrt.

2
Fräs ihop svampen med smöret och rör ner mjölet. Späd med mjölk och buljong och låt koka upp under omrörning och sedan koka sakta under lock i cirka 20 minuter.

3
Koka under tiden morötterna i lättsaltat vatten, så mycket att det täcker morötterna, och en klick smör. När morötterna är kokta men ännu har lite tuggmotstånd hälls de, med sitt kokvatten, i soppan. Koka upp soppan igen och smaka av med salt. Strö persilja över soppan före servering.


Kommentar:
Läsarrecept från Anita Andersson, Ljungsbro.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top