Du behöver
- 400 g nötfärs
- 1 gul lök, hackad
- 2 msk matolja
- 1/2–1 kinakål, grovt skuren
- 1 tsk finhackad färsk chili
- 4 tomater, hackade
- 2 tsk tacokryddor
- salt och svartpeppar
- 1 limefrukt
- 1 paket (8 st) tortillabröd
- 2 msk matolja
- färsk koriander
Gör så här
1
1. Fräs färs och lök i olja i 3 minuter i en stekpanna med hög kant. Tillsätt 1 deciliter vatten, kinakål, chili och tomater. Lägg på lock och sjud tills kålen mjuknat. Krydda med tacokryddor, salt och peppar, samt rivet skal och saft av lime.
2
2. Vänd tortillabröden med aningen olja i en stekpanna. Trava dem efteråt så att de håller sig varma.
3
3. Lägg bröden på varandra med färsröra emellan. Toppa med koriander. Skär stapeln med vass kniv
4
i fyra segment vid servering.
Näringsvärde: Kcal 534, Fett 26 g, Kolhydrater 61 g, Fibrer 11 g.