Tortillatårta med fräst kinakål

Du behöver 400 g nötfärs 1 gul lök, hackad 2 msk matolja 1/2–1 kinakål, grovt skuren 1 tsk finhackad färsk chili 4 tomater, hackade 2...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 400 g nötfärs
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 msk matolja
  • 1/2–1 kinakål, grovt skuren
  • 1 tsk finhackad färsk chili
  • 4 tomater, hackade
  • 2 tsk tacokryddor
  • salt och svartpeppar
  • 1 limefrukt
  • 1 paket (8 st) tortillabröd
  • 2 msk matolja
  • färsk koriander

Gör så här

1
1. Fräs färs och lök i olja i 3 minuter i en stekpanna med hög kant. Tillsätt 1 deciliter vatten, kinakål, chili och tomater. Lägg på lock och sjud tills kålen mjuknat. Krydda med tacokryddor, salt och peppar, samt rivet skal och saft av lime.

2
2. Vänd tortillabröden med aningen olja i en stekpanna. Trava dem efteråt så att de håller sig varma.

3
3. Lägg bröden på varandra med färsröra emellan. Toppa med koriander. Skär stapeln med vass kniv

4
i fyra segment vid servering.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 534, Fett 26 g, Kolhydrater 61 g, Fibrer 11 g.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top