Tortelloni rossi alla salvia

Du behöver Pastadeg: 0.5 l durumvete 3 st ägg 2 msk tomatpuré olivolja salt vatten ev. Fyllning: 2 st mozzarellaostar à 125 g 6 skiva...


4 portioner

Du behöver

Pastadeg:

0.5 l durumvete
3 st ägg
2 msk tomatpuré
olivolja
salt
vatten ev.

Fyllning:

2 st mozzarellaostar à 125 g
6 skiva kokt skinka
50 g ricottaost
olivolja
salt och peppar

Tomatsås:

salvia (se länk)

Gör så här

Arbeta ihop och knåda degen tills den blir smidig, elastisk och hård. Låt den vila i folie i 30 minuter. Kör ingredienserna till fyllningen i mixer eller matberedare. Kavla ut degen tunt genom pastamaskinen. Skär ut kvadrater, med cirka 8 cm sida, med en “pizzaslicer” eller degsporre. Klicka eller spritsa en knapp matsked av fyllningen på varje fyrkant. Stäng genom att vika flikarna mot varandra och bilda en “lilja”. Var noga med att sluta till knytena ordentligt så att inget vatten kommer in vid kokningen. Koka dem i lättsaltat vatten i 3-5 minuter. Servera med tomatsåsen och färskriven parmesan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top