Tortelloni med parmaskinka

Du behöver 300 g färsk tortellini fyllda med ost och spenat 5 st portobellosvampar 1 msk smör + 1 msk olivolja 2 st vitlöksklyftor hackade...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 300 g färsk tortellini fyllda med ost och spenat
  • 5 st portobellosvampar
  • 1 msk smör + 1 msk olivolja
  • 2 st vitlöksklyftor hackade
  • 1.5 dl grädde
  • 0.5 dl mjölk
  • 120 g parmaskinka grovt strimlad
  • 2 msk hackad persilja
  • 2 msk basilika hackad
  • salt och nymalen svartpeppar
  • parmesanost riven

Gör så här

1
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.

2
Skär svampen i bitar och stek den i smör och olivolja. Fräs med vitlöken en stund och häll på grädde och mjölk. Koka ihop under 1–2 minuter.

3
Lägg i skinka och örter. Vänd ner den nykokta, avrunna pastan.

4
Salta och peppra och servera med riven parmesan.


Kommentar:
Perfekt fredagsmys.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top