Tortellini med mozzarella

Du behöver 2 st vitlöksklyftor 1 krm chiliflakes 2 msk olivolja 2 st burkar krossad tomat à 400 g salt svartpeppar 1 st kruka basilika...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 krm chiliflakes
  • 2 msk olivolja
  • 2 st burkar krossad tomat à 400 g
  • salt svartpeppar
  • 1 st kruka basilika de plockade bladen
  • 4 prt färsk tortellini med svampfyllning
  • 1 st mozzarellaost

Gör så här

1
Skiva vitlöken så tunt du kan, fräs den och chiliflakes i olivolja några minuter utan att vitlöken tar färg. Tillsätt krossade tomater och en deciliter vatten. Låt puttra i 20 minuter.

2
Koka pastan i rikligt med saltat vatten. Smaka av tomatsåsen med salt, peppar och socker, strimla basilikabladen (spara några till dekoration) och vänd ner i såsen. Vänd ihop den färdiga pastan med såsen och skivad mozzarella. Svartpeppra och ringla över lite olja.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 520, Fett 28 g, Kolhydrater 46 g, Fibrer 6 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top