Torskrygg med paprikasås

Bjud på en härlig middag med mycket smak!

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 bitar torskrygg
  • 1 msk salt
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 st röda paprikor
  • 3.5 msk olivolja
  • 1 st kuvert saffran
  • 1 tsk paprikapulver
  • 0.5 dl torr sherry
  • 1 dl vatten
  • 2 msk grovhackad bladpersilja

Till servering

aioli
pressad potatis
god sallad
surdegsbröd eller baguette

Gör så här

1

Lägg fisken på ett fat och strö saltet på bägge sidor. Låt fisken ligga framme i rumstemperatur och rimma i 20 minuter. Det gör den fastare i konsistensen och ger mer smak.

2

Skala och finhacka lök och vitlök. Dela, kärna ur och strimla paprikorna.

3

Hetta upp oljan och fräs lök och vitlök i en rejäl kastrull eller traktörpanna tills blandningen mjuknat och fått lite färg. Tillsätt strimlad paprika och fräs i ytterligare ett par minuter, rör om då och då.

4

Krydda med saffran, paprikapulver och sherry. Låt allt få ett uppkok. Tillsätt vatten och låt puttra under lock i cirka 10 minuter.

5

Torka av fiskbitarna och lägg dem på paprikafräset och sätt på locket, sjud i 8–10 minuter under lock tills fisken är klar (cirka 50 graders innertemperatur). Toppa med hackad persilja och servera med alla goda tillbehör.

6

Tips: Den som vill byter paprikapulvret mot 1/2 tsk rökt paprikapulver, det ger en spännande mustig smak till grytan.


Kommentar:
Knepet bakom saftig torskrygg är att rimma den en stund före tillagning och att hålla koll på innertemperaturen. Den mustiga paprikasåsen och aioli smakar ljuvligt till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top