Du behöver
Sötpotatisklyftor
800 g sötpotatis
2 msk olivolja
2 krm salt
Coleslaw
400 g rödkål
1 dl majonnäs
0.5 dl crème fraîche
0.5 msk vitvinsvinäger
2 tsk dijonsenap
0.5 tsk salt
Fiskpinnar
1 st torskblock 400 g
1 dl vetemjöl
1 tsk salt
2 st ägg
1.5 dl pankoströbröd
1.5 dl fint riven parmesan
1.5 dl finhackade färska örter
neutral rapsolja till stekning
Gör så här
Sötpotatis Sätt ugnen på 225 grader. Skrubba, torka och klyfta potatisen. Lägg på en plåt, häll på olja och salt. Blanda och rosta i 15–20 minuter eller tills den är färdig.
Coleslaw Strimla kålen fint. Blanda resterande ingredienser i en bunke, vänd sedan ner kålen. Ställ kallt till servering.
Fiskpinnar Låt under tiden torskblocket tina precis så att det kan skivas knappt centimetertjockt. Blanda mjöl, salt och peppar i en stor fryspåse och lägg i fisken. Blås in luft, förslut och skaka så att fisken täcks med mjöl. Vispa äggen i en skål. Blanda panko, parmesan och örter på en tallrik. Vänd fisken först i ägg, sedan i pankoblandningen. Hetta upp en bottenskyla olja i en panna och stek fiskpinnarna gyllene runt om. Låt rinna av på hushållspapper, salta lätt. Servera med coleslaw och sötpotatis.
Det behövs ingen sås till de frasiga och smakrika fiskpinnarna när de serveras med en krämig coleslaw.