RECEPT FRÅN IK

Torskpanna med tomat

Foto: Ulf Svensson

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 pkt tinad torsk 600 g
  • 1 st uppvispat ägg
  • 1.5 dl ströbröd
  • salt och peppar
  • smör
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 1 kruka dill
  • 3.5 st tomater

Gör så här

1

Dela filéerna i bitar, vänd dem i ägg och sedan i ströbröd. Salta och peppra.

2

Hetta upp stekpannan till drygt medelvärme och stek fiskbitarna i smör ett par minuter på varje sida. Häll grädden över, klipp dill ovanpå och lägg på skivade tomater. Locket på, låt puttra någon minut.

3

Servera kokt potatis eller mos till torsken, gärna också en sallad.


Kommentar:
Från Lars Hammarström i Uppsala kom det här lätthanterliga receptet på torsk med tomater. Gott med potatis till, gärna i mosform.

Recept