Du behöver
- 150 g skalade räkor
- 500 g torskfilé
- 1 tsk salt
- 1 dl majonnäs
- 3 st salladslökar
- smör
- 1 st squash
- olivolja
- 3 dl vispgrädde
- 2 tsk finrivet citronskal
- salt och peppar
- 1.5 dl riven parmesan
Picklad fänkål
0.5 dl ättika
1 dl strösocker
1.5 dl vatten
salt
1 st lite mindre fänkål
Servering
pressad potatis
sallad
Gör så här
Picklad fänkål Koka upp ättika, socker, vatten och lite salt. Rör så att sockret löser sig. Dra kastrullen från värmen.
Skär fänkålen i riktigt tunna skivor, dela dem en gång på mitten. Blanda fänkålen och den varma lagen i en skål. Låt svalna och ställ kallt.
Kör räkor, torskfilé, salt och majonnäs i en matberedare. Skiva salladslöken fint, hacka den något. Rör ner i fiskblandningen.
Sätt ugnen på 225 grader. Forma 16 små biffar av smeten. Stek biffarna i smör så de får färg, de ska inte bli genomstekta. Lägg över i en smord ugnsfast form allteftersom.
Skär squashen i tunna skivor. Stek dem mjuka i olivolja, salta. Lägg över i ugnsformen allteftersom.
Blanda grädde, citronskal, salt och peppar, häll det över biffarna. Strö på parmesan. Efterstek biffarna i mitten av ugnen i 15 minuter.
Servering Servera med pressad potatis, picklad fänkål och sallad.