Torsk- & räkbiffar med squash

Du behöver 150 g skalade räkor 500 g torskfilé 1 tsk salt 1 dl majonnäs 3 st salladslökar smör 1 st squash olivolja 3 dl...

Tillagningstid: 45 minuter | Extra tid: 15 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 150 g skalade räkor
  • 500 g torskfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 dl majonnäs
  • 3 st salladslökar
  • smör
  • 1 st squash
  • olivolja
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 tsk finrivet citronskal
  • salt och peppar
  • 1.5 dl riven parmesan

Picklad fänkål

0.5 dl ättika
1 dl strösocker
1.5 dl vatten
salt
1 st lite mindre fänkål

Servering

pressad potatis
sallad

Gör så här

1

Picklad fänkål Koka upp ättika, socker, vatten och lite salt. Rör så att sockret löser sig. Dra kastrullen från värmen.

2

Skär fänkålen i riktigt tunna skivor, dela dem en gång på mitten. Blanda fänkålen och den varma lagen i en skål. Låt svalna och ställ kallt.

3

Kör räkor, torskfilé, salt och majonnäs i en matberedare. Skiva salladslöken fint, hacka den något. Rör ner i fiskblandningen.

4

Sätt ugnen på 225 grader. Forma 16 små biffar av smeten. Stek biffarna i smör så de får färg, de ska inte bli genomstekta. Lägg över i en smord ugnsfast form allt­eftersom.

5

Skär squashen i tunna skivor. Stek dem mjuka i olivolja, salta. Lägg över i ugnsformen allteftersom.

6

Blanda grädde, citronskal, salt och peppar, häll det över biffarna. Strö på parmesan. Efterstek biffarna i mitten av ugnen i 15 minuter.

7

Servering Servera med press­ad potatis, picklad fänkål och sallad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top