RECEPT FRÅN IK

Torsk- & räkbiffar med squash

Av . Foto: Åsa Dahlgren

Extra tid: 15 minuter
Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 150 g skalade räkor
  • 500 g torskfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 dl majonnäs
  • 3 st salladslökar
  • smör
  • 1 st squash
  • olivolja
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 tsk finrivet citronskal
  • salt och peppar
  • 1.5 dl riven parmesan
  • Picklad fänkål

  • 0.5 dl ättika
  • 1 dl strösocker
  • 1.5 dl vatten
  • salt
  • 1 st lite mindre fänkål
  • Servering

  • pressad potatis
  • sallad

Gör så här

1

Picklad fänkål Koka upp ättika, socker, vatten och lite salt. Rör så att sockret löser sig. Dra kastrullen från värmen.

2

Skär fänkålen i riktigt tunna skivor, dela dem en gång på mitten. Blanda fänkålen och den varma lagen i en skål. Låt svalna och ställ kallt.

3

Kör räkor, torskfilé, salt och majonnäs i en matberedare. Skiva salladslöken fint, hacka den något. Rör ner i fiskblandningen.

4

Sätt ugnen på 225 grader. Forma 16 små biffar av smeten. Stek biffarna i smör så de får färg, de ska inte bli genomstekta. Lägg över i en smord ugnsfast form allt­eftersom.

5

Skär squashen i tunna skivor. Stek dem mjuka i olivolja, salta. Lägg över i ugnsformen allteftersom.

6

Blanda grädde, citronskal, salt och peppar, häll det över biffarna. Strö på parmesan. Efterstek biffarna i mitten av ugnen i 15 minuter.

7

Servering Servera med press­ad potatis, picklad fänkål och sallad.


Recept