Torsk i senapssås

Du behöver 2 msk smör 2 1/2 msk vetemjöl 5 dl mjölk 0.5 tsk salt 2 krm vitpeppar 0.5 tsk strösocker 2.5 msk grov skånsk...


4 portioner

Du behöver

  • 2 msk smör
  • 2 1/2 msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 0.5 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 0.5 tsk strösocker
  • 2.5 msk grov skånsk senap
  • 600 g torskfilé färska eller tinade

Gör så här

1
Smält smör i vid kastrull, rör i mjöl, späd med mjölk och koka upp snabbt, under omrörning. Sjud på svag värme 3 minuter och smaka av med salt, peppar, socker (ger rund smak) och senap. Lägg i fisken, låt koka upp igen och sjud ett par minuter tills fisken är färdig.

2
Servera med blå potatissallad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top