RECEPT FRÅN IK

Torsk i kaviarsås med räkor

Av . Foto: Linda Prieditis

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st torskblock 400 g
  • 1 msk smör
  • 3 dl crème fraîche
  • 3 msk smörgåskaviar
  • 1 st citron
  • 0.5 tsk salt
  • 2 msk fint skuren dill
  • 2 dl gröna ärtor
  • 250 g sockerärtor
  • Till servering

  • 3 dl skalade räkor
  • dill
  • kokt pressad potatis

Gör så här

1

Tina fisken, torka av den och skär den i portionsbitar. Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en ugnsfast form och lägg fisk­bitarna i den.

2

Blanda crème fraiche, kaviar, citronskal och -saft, salt och dill i en skål. Klicka blandningen över fisken och gratinera den i mitten av ugnen i 15–20 minuter eller tills fisken är vit i köttet.

3

Lägg ärtor och sockerärtor i en kastrull med lätt saltat vatten. Koka upp, häll sedan av och skölj med kallt vatten.

4

Strö räkorna över den varma fisken. Toppa med lite extra dill och servera med pressad potatis och ärtor.


Kommentar:
Fisk i kaviarsås är en klassiker som här fräschas upp med frisk citron. Smaka av krämen innan den läggs på fisken – vissa gillar lite starkare kaviarsmak.

Recept