Tonys indiska lammgryta med kanel och curry

Du behöver 4 msk olivolja 1.2 kg framdelskött av lamm skuret i 2 1/2 cm-tärningar 1 st lök grovhackad 4 st vitlöksklyftor finhackade 0.5 tsk...

Tillagningstid: 90 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 4 msk olivolja
  • 1.2 kg framdelskött av lamm skuret i 2 1/2 cm-tärningar
  • 1 st lök grovhackad
  • 4 st vitlöksklyftor finhackade
  • 0.5 tsk kanel
  • 1 msk curry gärna stark eller efter smak
  • 4 st plommontomater hackade
  • 2 st morötter skalade och skurna i bitar
  • 2 tsk tabasco
  • 1 msk tomatpuré
  • 4 dl vatten
  • 800 g zucchini skalad och tärnad
  • salt
  • 3 msk mynta hackad färsk
  • 1 st citron saften

Gör så här

1
Hetta upp hälften av oljan i en stekgryta. Bryn lammköttet i omgångar och lägg åt sidan. Tillsätt löken och bryn tills den mjuknat och fått en svagt gyllengul färg. Tillsätt vitlök, kanel, curry och tomater. Fräs i två minuter. Häll i morötter, tabasco och tomatpuré. Lägg tillbaka köttet i grytan och tillsätt vatten. Koka upp och sänk värmen. Låt puttra på svag värme under lock i 1 timme eller tills köttet känns mört.

2
Hetta under tiden upp resten av oljan i en stor stekpanna. Stek zucchinitärningarna i omgångar tills de fått lite färg och börjat mjukna något. Häll ner dem i grytan när köttet är mört. Smaka av med salt, kanel och curry (om det behövs). Fortsätt sjuda tills zucchinin mjuknat. Tillsätt mynta och citronsaft.


Kommentar:
Receptet är hämtat ur kokboken “Tony Irvings 10”.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top