Du behöver
- 4 prt tagliatelle (grön)
- salt
- solrosolja
- 2 st burkar tonfisk i vatten
- 0.5 st purjolök
- 8 st snackspaprikor eller 2 stora
- 1 st vitlöksklyfta
- 1/2–1 st röd chilifrukt
- 2 dl crème fraîche kokbar
- 1 dl ajvar relish (stark)
Gör så här
1
Koka upp pastavattnet med salt, 2 tsk per liter vatten, och gärna en generös skvätt olja. Koka pastan efter paketets föreskrift.
2
Låt tonfisken rinna av i sil.Finskiva purjon och fräs den mjuk 5 minuter i lite olja, ta upp.
3
Dela och kärna ur paprikan, låt bitarna ta färg i olja. Låt även finskivad vitlök och chilifrukt få fräsa med någon minut. Tillsätt creme fraiche, ajvar och tonfisk. Rör om, vänd i purjon och smaka av med salt.