Tonfisksås med tagliatelle

Du behöver 4 prt tagliatelle (grön) salt solrosolja 2 st burkar tonfisk i vatten 0.5 st purjolök 8 st snackspaprikor eller 2 stora 1 st...

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 prt tagliatelle (grön)
  • salt
  • solrosolja
  • 2 st burkar tonfisk i vatten
  • 0.5 st purjolök
  • 8 st snackspaprikor eller 2 stora
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1/2–1 st röd chilifrukt
  • 2 dl crème fraîche kokbar
  • 1 dl ajvar relish (stark)

Gör så här

1
Koka upp pastavattnet med salt, 2 tsk per liter vatten, och gärna en generös skvätt olja. Koka pastan efter paketets föreskrift.

2
Låt tonfisken rinna av i sil.Finskiva purjon och fräs den mjuk 5 minuter i lite olja, ta upp.

3
Dela och kärna ur paprikan, låt bitarna ta färg i olja. Låt även finskivad vitlök och chilifrukt få fräsa med någon minut. Tillsätt creme fraiche, ajvar och tonfisk. Rör om, vänd i purjon och smaka av med salt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top