Du behöver

  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 0.5 st vitlöksklyfta riven eller pressad
  • 1 krm italiensk salladskrydda (kan uteslutas)
  • 1 dl olivolja
  • salt nymalen svartpeppar
  • 4 st ägg
  • 150 g haricots verts
  • 8 st kokta kalla potatisar skivade
  • 1 st påse blandad sallad
  • 2 st burkar tonfisk i olja, (msc-märkt), avrunnen
  • 1 st rödlök skalad, i smala klyftor
  • 20 st körsbärstomater i klyftor
  • 20 st oliver goda svarta med kärna

Gör så här

1
Börja med dressingen, blanda dijonsenap, balsamvinäger, vitlök och salladskrydda i en skål, häll i oljan droppvis under vispning. Smaka av med salt och peppar.
2
Koka upp vatten i två kastruller. Lägg äggen i den ena när vattnet kokar, koka 7 minuter, ta upp och spola med kallt vatten, skala och dela varje ägg i fyra klyftor. Salta i den andra kastrullen och koka bönorna 2–3 minuter, spola av med kallt vatten.
3
Bottna fyra tallrikar med potatis, därpå salladsblad, haricots verts, tonfisk, rödlök, tomater, ägg och oliver. Ringla över dressing.

Kommentar:
Veckans fisk! Näringsvärde: Kcal 567, fett 30 g, kolhydrater 36 g, fibrer 6 g

Recept // Fler fiskrecept