Du behöver
- 400 g pasta t ex fusilli
- 2 st burkar tonfisk à ca 200 g, msc-märkt,
- 2 st citron saft och det yttersta rivna skalet
- 2 msk kapris
- 16 st kalamataoliver utan kärnor
- 12 st körsbärstomater
- 150 g haricots verts lättkokta
- salt
- svartpeppar nymalen
- parmesanost
Gör så här
1
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
2
Häll av tonfisken och blanda med citronsaft och -skal, kapris, skivade oliver, tomater i bitar och haricots verts i en skål. Smaka av med salt och peppar.
3
Häll av pastavattnet, häll tillbaka pastan i kastrullen och vänd ner tonfiskblandningen i den heta pastan.
4
Servera med nyriven parmesanost.
Näringsvärde: Kcal 471, fett 21 g, kolhydrater 56 g och fibrer 5 g.