RECEPT FRÅN

Tonfiskurgare med asiatisk smak
Av Marie Melchior. Foto: Betina Hastoft
Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Du behöver
- 500 g färsk tonfisk
- salladslökar
- 2 msk sesamfrö
- 1 msk riven ingefära
- 2 msk sweet chilisås
- lime
- avokado
- salt och peppar
- lime
- salladshuvud
- hamburgerbröd
- sweet chilisås
- 1 dl majonnäs t ex Hellmann
- 1 kruka koriander
- lime
Avokadokräm
Servering
Gör så här
1
Hacka tonfisken fint med kniv eller i matberedare. Skölj och hacka salladslöken fint.
2
Blanda tonfisken med salladslök, sesamfrö, riven ingefära, sweet chilisås och limesaften.
3
Forma fyra biffar och grilla eller stek biffarna två minuter per sida.
4
Avokadokräm Mosa samman avokadokött, salt, peppar och limesaft med en gaffel.
5
Skölj salladen och värm bröden.
6
Servering Lägg samman burgarna med sallad, biff, avokadokräm, sweet chilisås och majonnäs. Strö över rikligt med koriander och pressa över limesaft.