RECEPT FRÅN IK

Tonfiskurgare med asiatisk smak

Av . Foto: Betina Hastoft

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g färsk tonfisk
  • salladslökar
  • 2 msk sesamfrö
  • 1 msk riven ingefära
  • 2 msk sweet chilisås
  • lime
  • Avokadokräm

  • avokado
  • salt och peppar
  • lime
  • Servering

  • salladshuvud
  • hamburgerbröd
  • sweet chilisås
  • 1 dl majonnäs t ex Hellmann
  • 1 kruka koriander
  • lime

Gör så här

1

Hacka tonfisken fint med kniv eller i matberedare. Skölj och hacka salladslöken fint.

2

Blanda tonfisken med salladslök, sesamfrö, riven ingefära, sweet chilisås och limesaften.

3

Forma fyra biffar och grilla eller stek biffarna två minuter per sida.

4

Avokadokräm Mosa samman avokadokött, salt, peppar och limesaft med en gaffel.

5

Skölj salladen och värm bröden.

6

Servering Lägg samman burgarna med sallad, biff, avokadokräm, sweet chilisås och majonnäs. Strö över rikligt med koriander och pressa över limesaft.


Recept