Tomattoast med dukkah

Du behöver Dukkah 50 g sötmandel 50 g pistaschnötter eller hasselnötter 2 msk sesamfrön 1 tsk spiskummin 1 tsk malen koriander 0.5 tsk salt Tomattoast...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

Dukkah

50 g sötmandel
50 g pistaschnötter eller hasselnötter
2 msk sesamfrön
1 tsk spiskummin
1 tsk malen koriander
0.5 tsk salt

Tomattoast

4 st små skivor surdegsbröd
250 g små tomater halverade
2 tsk olivolja
1 st klyfta vitlök delad
0.5 tsk flingsalt
0.5 krm svartpeppar
1 dl ricotta
2 msk fint hackad basilika

Gör så här

1

Rosta mandlar och nötter i torr panna tills de får färg och doftar gott. Rosta även sesamfrön, spiskummin och koriander i ett par minuter. Häll allt i matberedare, tillsätt salt och mixa till ett fint smul.

2

Tomattoast Sätt ugnen på 225 grader. Lägg bröd på ena delen av en papprad plåt och tomater på den andra. Ringla en tesked olivolja över brödet. Gnid bröden med vitlökshalvorna.

3

Ringla resterande olja över tomaterna, blanda. Vänd snittsidan upp, salta och peppra. Rosta i ugnen i 10 minuter.

4

Bred ricotta på bröden, lägg på varma tomater och 1–2 msk dukkah. Toppa med basilika.

5

Tips: Överbliven dukkah förvaras i kylen, gott på det mesta!


Kommentar:
Den nötiga, kryddiga dukkahblandningen lyfter tomattoasten till nya höjder.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top