Tomatstuvad vitkål

Du behöver 1 st vitkålshuvud 750 g kokande vatten 3.5 dl tomatsås (för recept klicka på rubriken nedan) vatten ev. 1 dl 0.5 tsk salt...


4 portioner

Du behöver

  • 1 st vitkålshuvud 750 g
  • kokande vatten
  • 3.5 dl tomatsås (för recept klicka på rubriken nedan)
  • vatten ev. 1 dl
  • 0.5 tsk salt
  • 1 tsk hel spiskummin eller kummin

Gör så här

1
Strimla vitkålen med osthyvel. Lägg kålen i en kastrull och häll över kokande vatten tills det täcker väl. Stormkoka utan lock i 5 minuter. Sila bort vattnet.

2
Häll tomatsås över kålen. Tillsätt vatten om så behövs för att låta kålen sjuda. Salta och strö på spiskummin. Rör om och koka kålen under lock tills den är knappt mjuk, cirka 20 minuter.


Kommentar:
Ett rätt inspirerad från Medelhavets svalka och Saharas hetta.
En uppskattad variant av surkål, fast mindre syrlig och med gott inslag av spiskummin.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top