Tomatsoppa med selleri och bönor

Du behöver 1 st gul lök hackad 3.5 st selleristjälkar skivade 2 msk olivolja 2 st burkar krossad tomat 3.5 dl vatten 1 st grönsaksbuljongtärning...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st gul lök hackad
  • 3.5 st selleristjälkar skivade
  • 2 msk olivolja
  • 2 st burkar krossad tomat
  • 3.5 dl vatten
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 st burk black eye-bönor avrunna och väl sköljda
  • 0.5 tsk socker
  • salt, svartpeppar

Tillbehör

lök strimlad färsk
olivolja
fullkornsbröd

Gör så här

1
Fräs lök och selleri i oljan utan att det tar färg. Häll på tomater, vatten och lägg i buljongtärningen.

2
Koka soppan sakta i 10 minuter. Tillsätt grädden och koka ytterligare 2–3 minuter. Tillsätt bönorna. Smaka av med socker, salt och peppar.

3
Servera med strimlad färsk lök, lite olivolja och fullkornsbröd.


Kommentar:
Näringsvärde
Kcal 428
Fett 19 g
Kolhydrater 43 g
Fibrer 12 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top