God tomatsoppa med paprika

Du behöver 700 g plommontomater 1 st röd paprika 1 st selleristjälk 1 st schalottenlök 1 st röd chili 1 st vitlöksklyfta 3 msk olivolja...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 700 g plommontomater
  • 1 st röd paprika
  • 1 st selleristjälk
  • 1 st schalottenlök
  • 1 st röd chili
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 dl crème fraîche

Till servering

surdegsbröd
pesto

Gör så här

1

Dela tomaterna i mindre bitar. Kärna ur och skär paprikan i mindre bitar. Skölj och strimla sellerin. Skala och finhacka schalottenlöken, finhacka även chili och vitlök.

2

Hetta upp oljan i en rejäl kastrull och mjukfräs först lök, vitlök och chili. Låt svettas i några minuter utan att ta färg. Tillsätt resten av grönsakerna och fräs i ytterligare ett par minuter. Häll i vinäger och buljong. Sjud soppan i 15–20 minuter och tillsätt sedan crème fraîche. Smaka av med lite salt och peppar.

3

Mixa soppan slät med en stavmixer och servera med pesto och ett gott surdegsbröd.


Kommentar:
Soppan blir också god utan crème fraîche, smula då gärna i några matskedar fetaost som smaksättning.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top