RECEPT FRÅN IK

Tomatsoppa med fylld pasta

Av . Foto: Eva Hildén Smith

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 pkt tortellini ca 250g, t.ex. med spenat
  • 1 st gul lök
  • 1 st fänkålsstånd
  • 2-3 msk olivolja
  • 2 st grönsaksbuljongtärningar
  • 1 dl grillad paprika på burk strimlad
  • 2 burk krossade tomater 800g
  • salt, svartpeppar
  • Till servering

  • 4 msk olivolja
  • 3-4 msk basilika hackad
  • 100 g fetaost smulad

Gör så här

1

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, låt rinna av i ett durkslag, men spara 2 deciliter av pastavattnet till soppan.

2

Skala och hacka löken. Ansa och finhacka fänkålen. 

3

Fräs lök och fänkål i oljan, utan att de tar färg, cirka 5 minuter. Blanda i smulade buljongtärningar. Blanda i paprikan och tomaterna, koka upp soppan under omrörning och späd den med pastavattnet till önskad konsistens, den ska vara ganska tjock. Sjud under lock cirka 10 minuter. Blanda i pastan och låt allt bli genomvarmt. Salta och peppra. 

4

Blanda olivolja och basilika. 

5

Servera soppan med basilika­oljan och fetaost. 


Recept