Tomatsoppa med fetatoast

Du behöver 1 st gul lök hackad 2 st vitlöksklyftor hackade olivolja 2 st krossade tomater 400 g 3 dl vatten 1 st grönsaksbuljongtärning 1...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st gul lök hackad
  • 2 st vitlöksklyftor hackade
  • olivolja
  • 2 st krossade tomater 400 g
  • 3 dl vatten
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk vit balsamvinäger eller vanlig vinäger
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 nypa socker
  • salt och nymalen svartpeppar
  • fetaost
  • 1 st baguette
  • olivolja
  • 150 g fetaost

Gör så här

1
Fräs lök och vitlök i olivolja i en kastrull. Tillsätt tomat, vatten, buljongtärning och vinäger.

2
Koka soppan sakta i cirka 8 minuter, tillsätt grädde och mjölk och koka ytterligare ett par minuter. Smaka av med socker, salt och svartpeppar.

3
Sätt ugnen på grill. Skiva baguetten på snedden och lägg på papprad plåt. Ringla över olivolja och riv på fetaost. Gratinera mitt i ugnen i 7–8 minuter.


Kommentar:
Näringsvärde: kcal 550, fett 32 g, kolhydrater 46 g, fibrer 7 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top