Du behöver
- 1 st gul lök hackad
- 2 st vitlöksklyftor hackade
- olivolja
- 2 st krossade tomater 400 g
- 3 dl vatten
- 1 st grönsaksbuljongtärning
- 1 msk vit balsamvinäger eller vanlig vinäger
- 1 dl vispgrädde
- 1 dl mjölk
- 1 nypa socker
- salt och nymalen svartpeppar
- fetaost
- 1 st baguette
- olivolja
- 150 g fetaost
Gör så här
1
Fräs lök och vitlök i olivolja i en kastrull. Tillsätt tomat, vatten, buljongtärning och vinäger.
2
Koka soppan sakta i cirka 8 minuter, tillsätt grädde och mjölk och koka ytterligare ett par minuter. Smaka av med socker, salt och svartpeppar.
3
Sätt ugnen på grill. Skiva baguetten på snedden och lägg på papprad plåt. Ringla över olivolja och riv på fetaost. Gratinera mitt i ugnen i 7–8 minuter.
Näringsvärde: kcal 550, fett 32 g, kolhydrater 46 g, fibrer 7 g