Tomatsallad fattoush med feta

Du behöver 4 st kvisttomater 2 msk olivolja 1 st vitlöksklyfta finhackad salt svartpeppar 250 g körsbärstomater gärna blandade färger 0.5 st rödlök 1 st...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 st kvisttomater
  • 2 msk olivolja
  • 1 st vitlöksklyfta finhackad
  • salt
  • svartpeppar
  • 250 g körsbärstomater gärna blandade färger
  • 0.5 st rödlök
  • 1 st gemsallad
  • 0.5 st gurka
  • 2 st pitabröd
  • olja till stekning
  • 150 g fetaost
  • 1 dl bladpersilja plockad, grovskuren
  • 1 kruka mynta bladen, grovskurna
  • 1 st citron det yttersta finrivna skalet och saften
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk sumak

Gör så här

1

Sätt ugnen på 225 grader. Halvera kvisttomaterna och lägg dem på en papprad plåt. Ringla över ett par matskedar olivolja och strö över vitlök, krydda med salt och peppar. Ställ plåten högt upp i ugnen och baka tomaterna i 15–20 minuter tills de fått fin färg.

2

Dela körsbärstomaterna i halvor. Skiva löken tunt. Plocka salladen. Skala och kärna ur gurkan och skär i mindre bitar.

3

Skär bröden i små bitar. Hetta upp en stekpanna med olja och stek brödet frasigt i några minuter på bägge sidor.

4

Smula osten. Lägg upp sallad, persilja, mynta, tomater, fetaost och bröd på ett fat. Blanda citronsaft, citronskal, olivolja och sumak med salt och peppar. Ringla dressingen över salladen och servera genast.

5

Tips Sumak är en syrlig fruktig krydda som finns i välsorterade eller orientaliska livsmedelsbutiker. 


Kommentar:
Fattoush är en härlig sallad med syrliga tomater och knaperstekt pitabröd. Den blir extra vacker när man blandar olika sorters tomater.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top