Tomatomelett i ugn

Du behöver 8 st ägg 3.5 dl mjölk 3.5 st kvistar basilika 2 dl ost riven lagrad 3 st plommontomater smör till formen 1 nypa...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 8 st ägg
  • 3.5 dl mjölk
  • 3.5 st kvistar basilika
  • 2 dl ost riven lagrad
  • 3 st plommontomater
  • smör till formen
  • 1 nypa salt
  • 15 st körsbärstomater gärna på kvist

Att servera till

grönsallad med grovrivna morötter
knäckebröd

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och mjölk lätt. Finhacka basilikan och rör ner den och 1 deciliter riven ost i äggröran. Skär plommontomaterna i bitar och lägg i smord ugnsform. Slå över äggröran. Strö över salt. Gratinera i ugnen i 10 minuter.

2
Halvera körsbärstomaterna och lägg dem på omeletten. Strö på resten av osten och gratinera i ytterligare 10 minuter, eller tills äggröran stelnat i mitten. Djupare form kräver längre gräddning.

3
Servera med en grönsallad med rivna morötter, och gott knäcke­bröd.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 499, Fett 24 g, Kolhydrater 36 g, Fibrer 7 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top