Du behöver
- 8 st ägg
- 3.5 dl mjölk
- 3.5 st kvistar basilika
- 2 dl ost riven lagrad
- 3 st plommontomater
- smör till formen
- 1 nypa salt
- 15 st körsbärstomater gärna på kvist
Att servera till
grönsallad med grovrivna morötter
knäckebröd
Gör så här
1
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och mjölk lätt. Finhacka basilikan och rör ner den och 1 deciliter riven ost i äggröran. Skär plommontomaterna i bitar och lägg i smord ugnsform. Slå över äggröran. Strö över salt. Gratinera i ugnen i 10 minuter.
2
Halvera körsbärstomaterna och lägg dem på omeletten. Strö på resten av osten och gratinera i ytterligare 10 minuter, eller tills äggröran stelnat i mitten. Djupare form kräver längre gräddning.
3
Servera med en grönsallad med rivna morötter, och gott knäckebröd.
Näringsvärde: Kcal 499, Fett 24 g, Kolhydrater 36 g, Fibrer 7 g