Du behöver
- 4 kalkonschnitzlar
- 1/2-1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 1/2 tsk rosépepparkorn
- Fyllning:
- 10 soltorkade tomater i olja
- 1/2 burk (200 g) philadelphiaost light med paprikasmak eller liknande produkt
- 1/2-1 dl hackad färsk basilika
- Stekning:
- 1 msk smör eller margarin
- Sky:
- 1 1/2 dl vitt vin
- 2 msk japansk soja
- ev lite vatten
- ca 1 dl grovhackad basilika
- Sesambakade italienska potatis- och lökhalvor:
- 4 portioner
- ca 8 medelstora potatisar
- 4-6 lökar, gula och/eller röda
- olivolja till pensling
- 1 msk sesamfrö
- 1 msk grovriven parmesanost
- flingsalt
Gör så här
1
1. Skär kalkonschnitzlarna i tunnare skivor om de verkar alltför tjocka eller banka ut dem en aning mellan plastfolie med handen eller en kastrullbotten. Salta, peppra och strö på en aning krossad rosépeppar.
2
2. Låt de marinerade tomaterna rinna av. Skär dem i strimlor.
3
3. Bred ett jämnt lager färskost på hälften av varje köttbit. Strö på strimlade tomater och hackad basilika.
4
4. Vik ihop kalkonschnitzlarna och fäst eventuellt med tandpetare om så behövs.
5
5. Bryn matfettet i en stekpanna. Lägg i schnitzlarna och låt dem brynas fint runt om.
6
6. Späd med vinet och sojan. Låt rätten bräsera 8-10 minuter, tills köttet är genomstekt.
7
7. Ta upp schnitzlarna och håll dem varma.
8
8. Späd skyn med lite vatten om den är för stark. Tillsätt basilika och mixa skyn så att basilikan blir riktigt finfördelad. Smaka av med salt och peppar om det behövs.
9
9. Borsta potatisarna och dela dem. Skala och dela lökarna. Lägg alltsammans på en plåt och pensla med olivolja.
10
10. Strö sesamfrö och parmesanost på potatishalvorna.
11
11. Baka mitt i ugnen i 225 grader, 25-35 minuter eller tills potatisen är mjuk och fått fin färg. Salta.
12
12. Servera kalkonen med skyn, sesambakade italienska potatis- och lökhalvor plus stekta kantareller.