Tomatchutney med lök och chili

Du behöver 1 msk olivolja 1.5 st rödlök finhackad 1 st röd chili finhackad 2 st vitlöksklyftor skalade och krossade 3 st tomater tärnade 60...

Tillagningstid: 75 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 msk olivolja
  • 1.5 st rödlök finhackad
  • 1 st röd chili finhackad
  • 2 st vitlöksklyftor skalade och krossade
  • 3 st tomater tärnade
  • 60 g råsocker
  • 0.5 dl äppelcidervinäger
  • salt och peppar

Gör så här

1
Hetta upp oljan i en stekpanna. Stek lök och chili tills löken mjuknat. Tillsätt vitlök och fräs ytterligare 1 minut.

2
Tillsätt övriga ingredienser och låt puttra i en timme eller tills röran tjocknat. Låt svalna.

3
Det som blir över kan du förvara i glasburkar i kylen i upp till fyra månader.


Kommentar:
Receptet är hämtat ur kokboken “Tony Irvings 10”.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top