Tomat- & paprika- soppa med ostbröd

Du behöver Du behöver 200 g röd paprika helst spets-paprika 1 st röd chilifrukt 500 g tomater söta tomater, t ex babyplommontomater 1 st gul...

Tillagningstid: 60 minuter
4 portioner

Du behöver

Du behöver

200 g röd paprika helst spets-paprika
1 st röd chilifrukt
500 g tomater söta tomater, t ex babyplommontomater
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 tsk torkad timjan
0.5 tsk salt
1 krm svartpeppar
5 dl grönsaksbuljong
2 dl vispgrädde

Ostpinnar

1 dl ost vällagrad t ex appenzeller, cheddar eller präst
0.5 pkt kyld smördeg (ca 125 g) på rulle
1 msk sesamfrön
svartpeppar

Gör så här

1
Soppa

2
Sätt ugnen på 200 grader. Dela paprikorna och

3
chilin på längden och ta bort kärnhusen. Halvera tomaterna. Skala och klyfta löken.

4
Lämna skalet kvar på de hela vitlöksklyftorna.

5
Lägg allt på en plåt, häll på olivolja, krydda med timjan, salt och peppar, blanda om ordentligt och rosta i ugnen i cirka 30 minuter. Rör om någon gång under tiden. Allt ska mjukna och dofta gott!

6
Lägg de färdigrostade grönsakerna i en kastrull och häll på buljong. Låt sjuda i 5 minuter. Mixa soppan slät och sila den. Häll på grädden, koka upp och smaka eventuellt av med mer salt och peppar.

7
Ostpinnar

8
Behåll ugnen på 200 grader. Riv osten fint. Rulla ut smördegen på bakplåtspapper på en plåt.

9
Strö över ost och sesamfrön och peppra. Tryck till lite så att allt fastnar ordentligt.

10
Skär cirka 12 stycken 1??1/2 centimeter breda remsor av smör-

11
degen och tvinna varje remsa genom att ta tag i ändarna och vrida.

12
Grädda pinnarna i 13–14 minuter eller tills de puffat upp sig och fått fin färg. Servera till den varma soppan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top