Tomat- och pestopaj med lagrad ost

En matig paj som får sin goda smak från färska tomater och pesto.

Tillagningstid: 60 minuter
6 portioner

Du behöver

Deg

3 dl vetemjöl
150 g smör
2 msk kallt vatten

Fyllning

250 g cocktailtomater
0.5 kruka basilika

Stanning

3 st ägg
2 dl grädde
1 dl gräddfil
3 msk grön pesto
1.5 dl riven lagrad ost
0.5 tsk salt
1 krm svartpeppar

Garnering

basilika
halverade cocktailtomater

Gör så här

1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Blanda mjöl och matfett, gärna i en matberedare. Tillsätt vatten och kör till en degboll. Låt degen vila svalt i ca 20 minuter.

3

Tryck eller kavla ut degen i en smord form, ca 24 cm i diameter. Nagga pajskalet med en gaffel. Förgrädda i ugnens mitt i ca 10 ­minuter.

4

Halvera eller kvarta tomaterna. Finhacka basilikan. Blanda tomater och basilika och lägg i det ­förgräddade paj­skalet.

5

Vispa samtliga ingredienser till stanningen och häll över.

6

Grädda strax under ugnens mitt i 35–40 minuter eller tills pajen stannat helt och fått fin färg. Känn med sticka. Garnera med basilika och tomater.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top