Tomat- och paprikasoppa med tillbehör

Du behöver 0.5 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 1 st röd paprika 2 msk olivolja 1 st burk krossade tomater (400 g) 3 dl...

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 0.5 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st röd paprika
  • 2 msk olivolja
  • 1 st burk krossade tomater (400 g)
  • 3 dl vatten
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl mjölk
  • 0.5 tsk strösocker
  • salt och nymalen svartpeppar

Tillbehör:

100 g räkor
bacon
parmesanost
timjan

Gör så här

1
Skiva lök och vitlök. Rensa paprika och skär i bitar. Fräs lök, vitlök och paprika i olivoljan utan att de får färg. Häll på tomater och vatten och lägg i buljongtärning.

2
Koka soppan 10 minuter. Tillsätt mjölk, koka upp och mixa slät

3
med stavmixer. Smaka av med socker, salt och svartpeppar. Häll på termos, gärna i en så kallad mattermos.

4
Skala räkor, strimla bacon fint och knaperstek den. Riv parmesanost grovt och repa färsk timjan. Lägg alla tillbehör i små burkar med tättslutande lock. Sedan kan var och en välja vad den vill pimpa sin soppa med.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top