Tomat- och bönsoppa med chili och koriander

Du behöver 1 st gul lök hackad 2 st vitlöksklyftor hackade 0.5 st röd chili hackad 1 tsk malen koriander 1 tsk spiskummin 2 st...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st gul lök hackad
  • 2 st vitlöksklyftor hackade
  • 0.5 st röd chili hackad
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 st lagerblad
  • 1 msk matolja
  • 2 st burkar krossad tomat (800 g)
  • 4 dl grönsaksbuljong
  • 1 st burk vita bönor (250 g)
  • 1 st burk kidneybönor (250 g)
  • 2 tsk rivet citronskal
  • salt och svartpeppar
  • kryddgrönt hackat, som basilika och persilja
  • baguette till servering

Gör så här

1
1 Fräs lök, vitlök och kryddorna i oljan i en stor kastrull. Slå på tomater och buljong.

2

3
2 Koka soppan i 5 minuter. Låt bönorna rinna av och skölj dem väl i ett durkslag. Lägg i bönorna och koka soppan i ytterligare 3 minuter.

4

5
3 Smaka av med citronskal, salt och peppar, rör i lite hackat kryddgrönt.

6

7
4 Servera med rostad baguette om du vill.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top