Tomat- & lökpajer med sardeller

Du behöver 1 st färdig pajdeg 1.5 st stor rödlök smör sardeller 200 g cocktailtomater Romantica 1 dl västerbottensost Äggstanning ägg 2 dl mjölk salt...

Tillagningstid: 25 minuter | Extra tid: 30 minuter
5 stycken

Du behöver

  • 1 st färdig pajdeg
  • 1.5 st stor rödlök
  • smör
  • sardeller
  • 200 g cocktailtomater

Romantica

1 dl västerbottensost

Äggstanning

ägg
2 dl mjölk
salt och peppar

Garnering och servering:

färsk timjan
sallad

Gör så här

1

Sätt ugnen på 225 grader. Smörj portionsformar, 10 cm i diameter, med olja.

2

Rulla ut pajdegen. Klipp eller skär rundlar som är något större än formarna. Lägg degen i formarna och tryck längs med kanterna så att degen löper längs med insidan.

3

Hacka rödlöken och stek den mjuk och glansig i smör.

4

Skär sardellerna i små bitar och dela tomaterna i skivor.

5

Lägg lök, sardeller och ost i pajformarna. Toppa med tomatskivor.

6

Äggstanning Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar i en bunke. Fördela stanningen i formarna, den ska gå en bit upp på kanten.

7

Ställ pajformarna på en plåt och grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter.

8

Toppa med färsk timjan och servera gärna med en sallad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top