Tofubiffar med rosa sås

Du behöver 600 g fast tofu naturell eller marinerad, som mosas 1 st gul lök finhackad 2 st vitlöksklyftor krossade 1.5 msk timjan 1 tsk...


12 portioner

Du behöver

  • 600 g fast tofu naturell eller marinerad, som mosas
  • 1 st gul lök finhackad
  • 2 st vitlöksklyftor krossade
  • 1.5 msk timjan
  • 1 tsk salt
  • 0.75 tsk svartpeppar
  • 0.75 dl vetemjöl
  • 2 msk vatten
  • 0.5 tsk grönsaksbuljong pulver

Till stekning:

olja eller vegomargarin

Rosa sås:

1 msk margarin vego
1 msk vetemjöl
2 dl vatten
1 st grönsaksbuljongtärning
2 dl sojagrädde
2 msk chilisås
0.5 msk soja
svartpeppar

Råstekt potatis:

2 portioner

400 g potatis som skalas och skivas
2 st vitlöksklyftor
margarin vego
salt svartpeppar

Gör så här

1
Blanda alla ingredienser omsorgsfullt. Forma biffar och stek i några minuter tills de fått fin färg. Servera med rosa sås.

2
Så här gör du såsen:

3
Smält margarinet och vispa ner mjölet. Vispa ner vatten, buljongtärning och grädde. Låt koka någon minut.

4
Smaka av med övriga ingredienser.

5
Så här gör du potatisen:

6
Lägg potatis och vitlök i en långpanna eller ugnssäker form. Lägg på några klickar margarin.

7
Stek potatisen i 250 graders ugnsvärme cirka 30 minuter. Rör om bland potatisskivorna emellanåt under tillagningen. Salta och peppra.


Kommentar:
Det här receptet kommer från Gabriella och Jim Terneborg och deras “Terneborgs lyckliga kokbok” med veganrecept. För fler recept klicka på länkarna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top