Du behöver

  • 800 g räkor
  • 1 dl majonnäs
  • 4 msk riven pepparrot
  • 0.5 dl hackad dill
  • svartpeppar rejält med nymald
  • 4 skiva formfranska
  • smör till stekning
  • 150 g löjrom
  • dill till garnering

Gör så här

1
Skala räkorna och hacka dem grovt. Blanda med majonnäs, pepparrot, dill och svartpeppar.
2
Stek brödskivorna gyllenbruna. Ett alternativ till formfranskan kan vara kavring eller ett fullkornsbröd, dock inte stekt.
3
Lägg upp räkröran på brödskivorna och toppa med en rejäl klick löjrom. Njut!

Kommentar:
Erik Lallerstedt har förädlat denna Tore Wretman-klassiker genom att blanda i pepparrot. Erik berättar: - Det handlar om ren girighet. Räkor är dyrt och majonnäs är billigt. För att vi skulle tjäna några pengar på Skagen i min fiskaffär i Östermalmshallen så blandade vi i mer majonnäs. För att den inte skulle upplevas så fet tillsatte vi pepparrot. Succén var given!

Recept // Fler skaldjurrecept