Du behöver
- 800 g räkor
- 1 dl majonnäs
- 4 msk riven pepparrot
- 0.5 dl hackad dill
- svartpeppar rejält med nymald
- 4 skiva formfranska
- smör till stekning
- 150 g löjrom
- dill till garnering
Gör så här
1
Skala räkorna och hacka dem grovt. Blanda med majonnäs, pepparrot, dill och svartpeppar.
2
Stek brödskivorna gyllenbruna. Ett alternativ till formfranskan kan vara kavring eller ett fullkornsbröd, dock inte stekt.
3
Lägg upp räkröran på brödskivorna och toppa med en rejäl klick löjrom. Njut!
Erik Lallerstedt har förädlat denna Tore Wretman-klassiker genom att blanda i pepparrot. Erik berättar:
– Det handlar om ren girighet. Räkor är dyrt och majonnäs är billigt. För att vi skulle tjäna några pengar på Skagen i min fiskaffär i Östermalmshallen så blandade vi i mer majonnäs. För att den inte skulle upplevas så fet tillsatte vi pepparrot. Succén var given!