Tjinuskisås (Kolasås)

Du behöver 2 dl vispgrädde 1 dl strösocker 1 dl ljus sirap 100 g smör 1/2-1 tsk malen ingefära 1/2-1 tsk vaniljsocker calvados ca 1...


4 portioner

Du behöver

  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 100 g smör
  • 1/2-1 tsk malen ingefära
  • 1/2-1 tsk vaniljsocker
  • calvados ca 1 msk

Gör så här

1
Koka ihop grädde, socker, sirap och hälften av smöret i 20 minuter tills blandningen blir tjockflytande. Tillsätt resten av smöret, ingefäran och vaniljsockret.

2
Smaksätt ev med calvados. Servera såsen het till vaniljglass, otinade djupfrysta lingon, tranbär eller vinbär.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top