Du behöver

  • 2.5 st burkar matjessill
  • Sås:

  • 1 msk ättikssprit
  • 2 msk vatten
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 3.5 msk strösocker
  • 1 dl chilisås
  • 10 st kryddnejlikor hela
  • 10 st svartpepparkorn
  • 0.5 dl matolja
  • 1 st morot strimlad och förvälld
  • 1 st paprika liten grön tärnad
  • 10 cm purjolök fint hackad

Gör så här

1
Sila av sillbitarna. lägg dem i en vid, grund skål.
2
Blanda ättikssprit, vatten äppelcidervinäger, socker, chilisås, kryddor och olja. Blanda därefter i morot, paprika och purjo. Skeda såsen över sillbitarna, täck med plast och låt sillen dra ett par dagar i kylskåp före servering.
3
Den färdiga sillen kan även frysas, max 2 månader.

Kommentar:
Tid 15 minuter + 2 dygn att marinera. Läsarrecept av: Ulla Lundberg.

Recept // Fler fiskrecept