Du behöver
- 2.5 st burkar matjessill
- 1 msk ättikssprit
- 2 msk vatten
- 2 msk äppelcidervinäger
- 3.5 msk strösocker
- 1 dl chilisås
- 10 st kryddnejlikor hela
- 10 st svartpepparkorn
- 0.5 dl matolja
- 1 st morot strimlad och förvälld
- 1 st paprika liten grön tärnad
- 10 cm purjolök fint hackad
Sås:
Gör så här
1
Sila av sillbitarna. lägg dem i en vid, grund skål.
2
Blanda ättikssprit, vatten äppelcidervinäger, socker, chilisås, kryddor och olja. Blanda därefter i morot, paprika och purjo. Skeda såsen över sillbitarna, täck med plast och låt sillen dra ett par dagar i kylskåp före servering.
3
Den färdiga sillen kan även frysas, max 2 månader.
Kommentar:
Tid 15 minuter + 2 dygn att marinera. Läsarrecept av: Ulla Lundberg.
Tid 15 minuter + 2 dygn att marinera. Läsarrecept av: Ulla Lundberg.