Tiramisu med körsbär

Du behöver 225 g urkärnade körsbär 1 msk strösocker 1 msk citronsaft 1 dl kallt espressokaffe 0.5 dl amarettolikör 200 g savoiardikex 4 st äggulor...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 225 g urkärnade körsbär
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk citronsaft
  • 1 dl kallt espressokaffe
  • 0.5 dl amarettolikör
  • 200 g savoiardikex
  • 4 st äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 500 g mascarponeost
  • 2 st äggvitor

Till garnering

kakao

Gör så här

1

Koka upp körsbär, socker och citronsaft i en liten kastrull. Koka på svag värme i 20 minuter. Rör om då och då och mosa körsbären med en träslev. Låt svalna.

2

Blanda espresso och likör. Lägg ut hälften av kexen i en form och skeda hälften av ­kaffeblandningen över kexen.

3

Vispa äggulor och socker vitt och pösigt. Vispa ner mascarponen.

4

Vispa äggvitorna styva och vänd sedan ner dem i mascarponesmeten med slickepott.

5

Klicka ut hälften av körsbärskompotten över kexen och bred ut hälften av mascarponekrämen ovanpå. Fortsätt med ytterligare ett lager kex. Skeda över kaffe och sedan kompott. Bred eller spritsa över ett sista lager mascarponekräm. Låt stå kallt i kylskåp i minst 1 1/2 timme.

6

Pudra över kakao vid servering.

7

Tips: Tiramisun går att göra i ordning upp till en dag i förväg.


Kommentar:
Körsbärskompotten i tiramisun blir ett friskt inslag. Dessutom matchar den amarettolikören perfekt i smaken.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top