Tiramisu med apelsin

Tiramisu med apelsinsmak blir en härlig avslutning på middagen.

Tillagningstid: 30 minuter | Extra tid: 60 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 st äggvitor
  • 2 st äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 350 g mascarpone
  • 2 msk apelsinlikör
  • 8 st savoiardikex
  • 1.5 dl färskpressad apelsinsaft
  • kakaopulver

Gör så här

1

Vispa äggvitorna till hårt skum i en bunke. Vispa äggulorna och sockret fluffigt i en annan bunke.

2

Vispa mascarpone och likören i en bunke. Vänd ner äggulevispet i mascarponen, vispa snabbt ihop. Vänd sedan ner äggvitorna med slickepott, blanda till en slät, luftig kräm.

3

Bryt kexen på mitten och doppa bitarna i apelsinsaften.

4

Lägg två bitar vardera i botten av fyra vinglas. Skeda på hälften av tiramisukrämen. Lägg i ett lager till av saftdoppade kex. Skeda över resterande kräm och pudra över kakao.

5

Låt stå i kylen i minst 1 timme före servering.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top