Timjans- och honungsgravad lax

Du behöver 1.5 kg laxfilé helst mellanbit 4 msk salt 2 msk flytande honung 1 tsk timjan torkad eller 1 msk färsk timjan citron grovrivet...


8 portioner

Du behöver

  • 1.5 kg laxfilé helst mellanbit
  • 4 msk salt
  • 2 msk flytande honung
  • 1 tsk timjan torkad eller
  • 1 msk färsk timjan
  • citron grovrivet skal av 1

Gör så här

1
Gnid in laxbiten med salt. Strö salt i botten på formen som laxen ska ligga i. Lägg ner laxbiten i formen med skinnsidan nedåt.

2
Ringla honung över fisken och strö på timjan samt citronskal. Lägg ett smörpapper över. Låt fisken stå minst 2 dygn i kylskåp. Skeda över den lag som bildas en gång om dygnet.

3
Skär upp laxen i tunna skivor och servera med gravlaxsås.


Kommentar:
Detta är ett recept från Icakurirens påskbuffé som bygger på fiskhandlaren Marianne Söderberg enkla recept.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top