Timjankryddade lammfärsbiffar med fårostsås

Du behöver 200 g fårost (gärna feta) 3 dl gräddfil eller turkisk yoghurt 500 g lammfärs 1 st äggula 1 tsk salt 2 krm torkad...


4 portioner

Du behöver

  • 200 g fårost (gärna feta)
  • 3 dl gräddfil eller turkisk yoghurt
  • 500 g lammfärs
  • 1 st äggula
  • 1 tsk salt
  • 2 krm torkad timjan
  • 1 krm svartpeppar
  • 4 msk vatten
  • körsbärstomater
  • färsk timjan
  • oliver

Gör så här

1
Smula osten ner i gräddfilen eller yoghurten, rör om och ställ kallt så att smakerna utvecklas.

2
Blanda lammfärs med äggula, kryddor och vatten i en bunke.

3
Arbeta färsen, forma till fina biffar.

4
Stek biffarna i en het stekpanna med olivolja i cirka 4 minuter på varje sida.

5
Servera dem med såsen, tomater, timjan, oliver och kokt potatis.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top