Du behöver

  • koljafilé eller gärna havskatt
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 st gul lök
  • 3 msk smör
  • 1 dl vitt vin
  • 0.5 st fiskbuljongtärning
  • 2 dl mellangrädde
  • 1 msk torkad timjan eller 3 msk färsk
  • salt och peppar

Gör så här

1
Skala och finhacka löken och stek den utan att den tar färg i lite smör. Vänd fiskfiléerna i lite vetemjöl och stek dem i smör, ett par minuter på varje sida.
2
Tillsätt vin, buljongtärning och grädde och låt såsen koka ihop lite. Tillsätt timjan, salt, peppar och löken.
3
Servera med kokt potatis.
4
Mathias garnerar med en havskräfta, potatischips och färska örter.

Kommentar:
Ett recept från Mathias Franzén, fd kock och numera professionell handbollsspelare!


Recept // Fler fiskrecept