Timjanbräserad kolja

Du behöver koljafilé eller gärna havskatt 2 msk vetemjöl 1 st gul lök 3 msk smör 1 dl vitt vin 0.5 st fiskbuljongtärning 2 dl...


4 portioner

Du behöver

  • koljafilé eller gärna havskatt
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 st gul lök
  • 3 msk smör
  • 1 dl vitt vin
  • 0.5 st fiskbuljongtärning
  • 2 dl mellangrädde
  • 1 msk torkad timjan eller 3 msk färsk
  • salt och peppar

Gör så här

1
Skala och finhacka löken och stek den utan att den tar färg i lite smör. Vänd fiskfiléerna i lite vetemjöl och stek dem i smör, ett par minuter på varje sida.

2
Tillsätt vin, buljongtärning och grädde och låt såsen koka ihop lite. Tillsätt timjan, salt, peppar och löken.

3
Servera med kokt potatis.

4
Mathias garnerar med en havskräfta, potatischips och färska örter.


Kommentar:
Ett recept från Mathias Franzén, fd kock och numera professionell handbollsspelare!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top